HALK BANKASI: 3 - DİLTAŞ EĞİTİM KURUMU: 0Salon: Selim Sırrı TarcanHakemler: Mehmet Demirdelen xxx, Çetin Ok xxxHalk Bankası: Wilcohx xx, Moon xxx, Barış xxx, Patak xx, Ersin x, Sinan xx (Hasan xx, Serhat xx, Mustafa Kavaz xx, Çağlar xx, Tolga ?)Diltaş Eğitim Kurumu: Ahmet x, Tolga xx, Mehmet x, Mladen xx, Levent x, Niyazi xx (Koray xx, Alper xx, Emin xx, Bahadır x, Veli x)Setler: (25-22, 25-18, 25-22)Süre: Toplam 64 dakika (23, 20, 21)
Tahmini okuma suresi: 1 dakika.











Bütün Voleybol Hakemleri camiasına... Biliyorsunuz ki bundan bir müddet evvel klasman sınavı adıyla hepimizi yazılıya tuttular. Bu yazılıdaki amaç yazılıda alınan puan , bir yıllık gözlemci değerlendirme puanları ve 30 puanlık MHK KANAAT puanı. Bu benim üçüncü girişim bu sınava. Sizlere şunu demeliyim ki önce yazılı eğer yazılıda en az yarısını doğru yapmazsanız; sizin bir yıllık gözlemci büyüklerimiz...den aldığınız puan; bir yıllık saygılı tutumunuz, hürmetiniz, insanlarla olan diyaloglarınız vb...hepsi BOŞMUŞŞŞŞŞŞŞ... Çünkü önce yarıyı geç sonra diye mantıksız bir sistemleri var. Ben yazıyorum ki ileride sınavlara girerken hasta olmayın, yazılıyı dikkatli yapın, kafanızı verin yoksa bir yıllık yukarıda saydıklarımı boşuna yapmış olursunuz. Zaten yazılıda 39 yapıp B de kalan da var. 28 yapıp A da olan da var. bu sistemle bizleri istedikleri gibi oynatırlar... bence herkes.........................................MERKEZ HAKEM KURULUNUN yoksa boş. Şunu da biliyorum camiada hemen hemen herkes susar ve böyle devam eder bu sistem . Benim mağdur olup da yazdığımı sanmayın yeni öğrendiğim için paylaşmak istedim. Ama sizlerden bir ricam var ben de herkes kayıtlı değil benim facebook arkadaşlarımın dışındaki hakemlerin de okuması için de paylaşırsanız diğerleriyle sevinirim. Sorumluluk bana ait:)) Daha yolumuz uzunnnnnnn..
Allah doğruların yanındadır ve de dediğiniz gibi doğru bir tanedir.
Valla Epirden hocanın o kadar yazdığı çizdiğine eğer cevap verilecekse niçin bu kadar beklendi? Maalesef ülkemizde herşey bıçak kemiğe dayandığı zaman oluyor. Başkanın bazı konuları kamuoyuyla zamanında paylaşmaması en büyük talihsizliktir.
Gözlemci bey, (Veya Bayan) Başkan boş gelmeyecekte silaıyla mı gelecek? Lütfen konuyu abartmayın ve başka meralara çekmeyiniz. Normal bir toplantı olacak her zamanki gibi. Tek fark Hasan Uğur Epirden hocanın önemli soruları olacak, Başkan da bunları yanıtlayacak. Tabii diğer basın mensuplarınınkilerini de. Bilinmeyen bence kalmayacak. Bazı teoriler ve senaryolarda çürüyecek. Epirden hocaya da Başkan'a da teşekkürler. Olgunluk ve istenen dialog düzeyi bu olmalıydı. Biraz geç kalındı ama sonuçta yararlı bir toplantı olacak. Bu arada siteniz bu toplantıyı başından sonuna kadar yayınlarsa süper olur. Şimdiden teşekkürler.
Hocam yorumları tek tek okuyorum. Başkan boş gelmez. Kendisini haklı çıkarmak için kimbilir kaç dereden su getirecektir? Tüm sorulara bir şekilde yuvarlakta olsa bi şekilde cevap verecek, zeytinyağı gibi su üstüne çıkmaya çalışacaktır. Aman dikkat?
Süper buluşma. Herkesin korkudan sus pus oturduğu, yalakaların kol gezdiği bir dönemde cesur yürek HASAN UĞUR EPİRDEN'in bu daveti tabii ki karşılık görecekti. EPİRDEN'in soruları zaten yazılarında var. Merak edilen Başkanın vereceği cevaplar. Tarih bu toplantıyı yazacaktır.
Sayın Başkan Erol Ünal Karabıyık'ın göstermiş olduğu hassasiyet memnuniyet vericidir. Toplantıda büyük bir memnuniyetle yer alacağım. Kendisine teşekkür ederim.
Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal KARABIYIK,dileyen tüm medya ve internet sitesi mensupları ile 3 Kasım 2011 Perşembe günübir araya gelecek. 3 Kasım 2011 Perşembe / Volley Otel - İstanbul'da; Başkan KARABIYIK,görsel,yazılı ve internet medyasının dileyen tüm mensupları ile sohbet ve karşılıklı değerlendirmeler yapacak,davetlilerin sorularını cevaplayacak. Türk voleyboluna ilişkin her sorunun ilk ağızdan cevaplanacağı bu toplantıya da öncekilerde olduğu gibi tüm yazılı-görsel medya ve internet sitelerinin ilgilileri katılabilecek.
Aaaaa........... bu hafta plaj voleybolu ligi niye Beştepe'de değil de Yeditepe'de oynanıyor? Ne güzel kartopu oynayacaktık?
Metin Yılmaz. Dediklerinin hepsine katılıyorum. Biri sonuncusu hariç. Tanıdığım Epirden hoca boşa konuşmaz, yazmaz ve pes etmez. Bu kez iş yani toplantı yaman geçer. Kimse Epirden hocanın gözünü boyayıp, dediğin gibi allayıp, pullayıp yollayamaz! Aksi olsun, yemin ediyorum hakem diplomamı yırtar, çeker giderim.
Basketbolcuyum. Kadın tanımlamasına çıldırıyorum. Şimdi de bu etek konusunu iğrenç ve voleybola, basketbola aykırı buluyorum. Tenisin alışık olduğu bir kıyafet. Bunu önerenler, malzeme yapanlar önce karılarına kızlarına giydirsinler madem.
Hasan Uğur Epirden üstat yerinde cesur tespitleriyle tün yanlışları ortaya koyuyor. Belki işlerine gelmeyenler ona kızabilirler ama zaman kızmak değil, sorulara cevap verme, aydınlatma zamanıdır. Bunu yapmayanlar veya yapamayanlar daima vebal eltında kalmaya mahkümdurlar.
TÜRK SPOR AJANSI BÜLTENİ flaş... flaş... flaş... flaş... flaş... Türkiye Voleybol Federasyonu müsbet işler yaparken yeni logosu ile büyük tepki toplamaya başladı. Eski logosu bayrak kanununa uygun olan federasyonun yeni logosu CEV logosunu kopyalarken büyük bir yanlışa imza atarak Ayyıldızı kırmızı olarak koydu. Türkiye’nin hiç bir kuruluşunun ambleminde yer alan Ayyıldız kırmızı değildir. Federasyonun yeni logosu büyük tepki toplarken bayrak kanununa aykırı hareket ettiği için federasyona dava açılacağı belirtiliyor.
BİR KERE CEV HAKEM KOMİSYONUNA ADAY OLUP SEÇİLME ŞARTLARINDA ÜLKESİNİN mhk SİNDE OLMA ŞARTI YOKTUR. OLSA İDİ ÖNCE mhk GİRMELİ O ŞARTA HAİZ OLUNCA DA CEVE GİRMESİ GEREKİRDİ. DÜZ MANTIK !!! BEN CEVE SEÇİLEYİM, SONRA mhk GİRERİM DEMEKLE SENİ SEÇİMDE ADAY YAPMAZLAR. KISACASI BİLEN BİLMEYEN AHKAM KESMEMELİ DİYORUM. ŞART YOKTUR. ESKİ ÖRNEKLERİDE VARDIR ÜLKEMİZDE. DÜŞÜNEN BULUR.ALİDE GELSE VELİDE GELSE AYDIN(LAR) KALSADA GİTSEDE BAŞKAN O KURULU ÖZERK HALE GETİRMEDİKÇE BAŞARILI OLMALARINA İMKAN YOKTUR. ÖN TEKER NEREYE GİDERSE ARKA TEKERDE ORAYA GİDER. İSTEDİĞİ GİBİ İDARE EDER YANİ. OKTAR HOCA NEDEN İSTİFA ETTİ BIRAKTI? C.ÖZMEN NEDEN AYRILDI NEDEN GERİYE DÖNDÜ? BUNLARIN CEVABI HERŞEYİ NET ORTAYA KOYMAKTA ZATEN. TOPLANTIDANDA BİRŞEY ÇIKMAZ.BAŞKAN HERKESİN HER ZAMAN OLDUGU GİBİ GÖZÜNÜ BOYAR ALLAYIP PULLAYIP GERİSİN GERİ YOLLAR.
Av. Tahsin bey bilgileriniz için teşekkürler. İnşallah bu iş mahkemeye kadar varmadan düzelir ? Herşey tartışılır ama bayrak asla. Bu arada kazım tokat bey de o modern ve şık logoya bu açıdan bir baksa saçmaladığının farkına varır.
Federasyonun logosu buyurduğunuz gibi BAYRAK KANUNU'na aykırı. Her hangi bir vatandaşın İdari Mahkeme'de dava açması halinde sadece logonun iptali ile kalmaz, cezai yaptırımlar devreye girer. Onun için Federasyonun yapacaklarını şöyle açıklayabilirim. 1- Yıldız'ın şekil ve oranının düzeltilmesi. 2- Ay-Yıldız'ın kırmızı zeminde beyaz olarak kullanılması. Saygılar.
Evet Epirden hocanın girişimi çok olumlu ve yapılması gereken. Başkan da bu teklifi kabul etmiş. 2 taraf bu buluşmayı benimsemiş. Başkan bu buluşmayı bir basın toplantısı içerisinde olmasını daha uygun bulmuş. Bence diğer basın mensuplarının da soracakları olacaktır mutlaka. Dolayısıyla sorular karşılıklarını bulacaktır eminim. Bu Federasyon açısından da olumlu olacaktır. Kısacası bu toplantıdan voleybol yararlı çıkacaktır. Epirden hocanın girişimi ve Başkanın inceliği için teşekkürler. Voleybolseverler daima açıklıktan yana.
Nihat hocanın MHK'ya gelmesi çok doğal ve olumlu. Aydın Öztürk artık elini ayağını çeksin mhk'dan. Emekliliğinin keyfini çıkarsın bizde yokluğunun. Kazım Tokat hoca yeni logoyu daha modern ve şık bulmuş. Zevk onun. Burada ayyıldızın bozulmuş görüntüsü söz konusu. Yani bayrağımızın. Bir de bu açıdan bakıp değerlendirmesini tavsiye ederim. Voleybolcu kızlara etek giydirilmesini de olumlu bulmuyorum. Çok tartışılacak bir konu.
NİHAT HOCAM GELECEKTİ ZATEN BUNU İŞİN İÇİNDE OLAN HERKES BİLİYORDU.CEV'DE KURULA SEÇİLME ESASLARINDAN BİRİDİR BU(ÜLKESİ MHK'DE GÖREVLİ OLMAK).BEKLENEN BİRŞEYDİ.HA DİYECEĞİM ŞU;ŞAYET BAŞKAN OLARAK GELMEMİŞSE BOŞUNA GELMİŞ DERİM.SEN HEM AVRUPA KONFEDARASYONUNDA OLACAKSIN ÜST KURUL OLARAK ULUSLAR ARASI MÜSABAKALARININ ATAMASINI VE BAĞLI OLDUĞUN ÜLKEDEKİ ULUSLARARASI MAÇLARIN HAKEM ATAMALARINDAN SORUMLU OLACAKSIN,HEMDE GELECEKSİN SENİN(CEV) ALT KURULUN OLAN BİR KURULDA(TVF MHK) ALT KURUL ÜYELİĞİ YAPACAKSIN:)SADECE GÜLERİM BUNA BEN:)))ADAMA DEMEZLERMİ SONRA "BU NE PERHİZ BU NE LAHANA TURŞUSU" :))))
sevgılı hocam sızın yazılarınız ve kosenız bende alıskanlık yaptı,zevkle ve heyecanla okuyorum en cok yorum yapılan yazılarda sızın onlarıda tek etk okuyorum baskanımızın sızın davetı kabul etmesı onemlı bır sey.umarım voleybola katkısı olacaktır.federasyonun yenı logosu bence daha modern ve sık saygılarımla....doslukla kalın
Benim en çok merak ettiğim Plaj Voleybolu Avrupa Merkezi ne oldu? Foça'da GSGM'ye ait merkez ile ilgili protokol yapıldığını buna paralel olarak da yerin ihaleye çıkarıldığını duydum. Son durum nedir? Plaj voleybolu ligi hep böyle açık havada ayazda mı oynanacak?
Voleybolumuz için gerekliydi bu tip bir buluşma. Bundan önce belki bu tip toplantılar yapıldı ama nedense Başkan'dan çekindiler ve dilleri tutuldu korkudan. İşte bu yüzden Epirden hocaya cesareti, bilgisi ve de nezaketi dolayısıyla çok güveniyor, çok olumlu, seviyeli bir toplantı olacağını ve de kamuoyunun tatmin olacağını düşünüyorum. Kısaca Türk voleybolu kazanacak. Sevgi ve saygılarımla. YAŞASIN VOLEYBOL.
Eteğe kesinlikle hayır.
Çok yaşa AĞABEY. Şimdi ben yazacaktım. Sen fazlasıyla yazmışsın. AYNEN ÖYLE. Provakatörlere dikkat!!!!!!!!!!
Ermihan hoca'nın MHK'ya girmesine de gelince. Federasyonun şeffaflık politikası sayesinde bunu bilmiyordum. Geldiyse hoşgeldi, çok isabet ama Aydın Öztürk'ün altına geldiyse prestij kaybeder. Eğer MHK Başkanı olduysa mesele yok? Sonuç olarak Epirden hoca tartışmak veya kavga etmak için böyle bir talepte bulunmamış, cevaplarını ararken alamadığı gelişmeler için Başkan'a kibarca buluşma teklifinde bulunmuştur. Öyle değil mi? Bunu başka mecralara çekmek ukalalıktır. Kısacası bir teklifte bulunulmuş, kabul edilmiştir. Sonra koca Federasyonun ve de Başkan'ın senin fikrine mi ihtiyacı olacak? TVF'den bile olsan?
B KLASMANI kardeş, Türk voleybolu salon yapmakla yukarı taşınmaz. Yıldız Kızlar ve A Bayanlardaki başarılar kulüplerin yatırımları eseridir. Kulüplerimizin Avrupa'daki başarıları gibi.Federasyon sadece destek olmakla vezifesini yapmıştır. E o kadar da olsun? Federasyonun kazandırdığı salonlardan başka en büyük başarısı CEV'e yönetim ve kurullara üye sokmasıdır. Bu gerçekten tebrik edilecek bir başarıdır. Aynı başarıyı FIVB'de de göstermelerini bekliyoruz. Tüm bunları düşünmek ve de bazı konularda ilgi arayışı içerisine girmek Federasyon'un başarısız olduğunu da göstermez ayrıca? Logo'ya yapılan eleştirilere yanlış diyorsan ayyıldıza da yanlış diyorsun? Duyarlı ol biraz. O konuyu herkes gibi sonuna kadar savunurum. Diğer konuya gelince. Senin okuman yazman yok galiba? Epirden hoca başkanı teke tek tv programına davet etmiş. Başkan da bu teklifi zaman ve soru sınırlandırması olmadan diğer basın mensuplarının da katılımıyla yapalım demiş, anlaşmışlar. Yani bu toplantı Epirden hocanın ricasıyla ve Başkan'ın bu teklifi kabul etmesi inceliğiyle yapılıyor. Tabii ki diğer basın mensupları da istedikleri soruları yöneltebilirler? (Devamı var)
LOGO MUTLAKA DEĞİŞMELİ. KİMSE AYYILDIZIMIZDAN VE KANUNLARIMIZIN ÜSTÜNDE GÖRMESİN KENDİSİNİ. UÇURUMA DÜŞÜRÜRLER.
Öncelikle logo konusunda bence eleştiri yanlış önce şuna bi bakalım 50 yıldır değişmeyen birçok şeyi bu başkan değiştirmiş voleybol için ne gerekiyorsa fazlasını yapmış Türk voleybolunu almış yukarılara taşımış siz hala fıstık yeşili de olsun istiyorsunuz.. garip.... yine bağcı misali.. diyer bi konu büyük buluşma diyonuz.. halbuki Erol bey genel yaptığı basın ile sohbetten bahsediyor yani Epirden hoca ile teke tek değil..davet edilenler ile birlikte daha önce yaptığı toplantı gibi.. bunu ayır edelim.. diye bi konuda bilmem belki biliyorsunuzdur MHK de küçük bir değişiklik oldu .. Sayın Ermihan hocamız merkez hakem kuruluna girdi bilmiyorsanız bilin istedim....
Etek konusunda basının tavrı hiç hoş değil. Biz spor mu yapacağız, elaleme oramızı buramızı mı göstereceğiz. Böyle göz tacizcisi erkek seyirci olmaz olsun. İnessa gitsin süper mini etek giysin, bacaklarını göstersin. Bazen İran, Mısır kız takımlarına hak veriyorum.
SPOR YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ. BUNAMIŞ BİR HERİFİN ORTAYA ATTIĞI SEKS BUDALALIĞINI VE ONUN GİBİ DÜŞÜNENLERİ ŞİDDETLE KINIYORUM. GİDİN SEVGİLİLERİNİZE, KARILARINIZA, KIZLARINIZA GİYDİRİN O ETEKLERİ.
"İşimiz gücümüz bitti, sıra logoyamı geldi?" denmemeli. Aksine "İşimiz gücümüz bu kadar varken işe neden logodan başlandı?" demeliyiz. Saygılarımla.
Başımız sağolsun. Epirden hocam hassasiyetinize koyu bir milliyetçi olarak katılmamam elde değil. Ay-yıldız ile bu kadar oynanamaz. Yanlış düzeltilmeli. Diğer konuda işimiz gücümüz bitti tek eksikliğimiz etek mi kaldı Ayıp ya.
"Başkan Karabıyık yoğun milli takım faaliyetleri, diğer uluslararası faaliyetler ve Federasyonun rutin iş yoğunluğundan bahisle, her sene mutlaka yapılan bilgilendirme toplantılarını hatırlattı ve benim mutlaka İstanbul’da bulunacağım bir tarihte, geniş kapsamlı, tüm basın mensuplarına açık, herkesin, istediği soruyu sorabileceği bir toplantı daha düzenlemeyi kabul etti…" diyor Epirden Hoca yazısında. SADECE TÜM BASIN MENSUPLARINA AÇIK. YOKSA KAPILARDA KALIP İÇERİYE GİREMEYEN (!) (kulakların çınlasın E.YILMAZ) SEYİRCİLERİN OLDUĞU GİBİ BİR TOPLANTI OLUR Kİ ONADA SALON BULUNMAZ...
Tüm eski başkanlar karşı çıkmasalar bile logoda çarpıtılmış ay yıldızımız bu ayıba yeter.
"ETEK BAHANE, BACAKLAR ŞAHANE" diyen sözde spor kökenlilere yazıklar olsun!
Söylenecekler söylenmiş. Söz şimdi Türkiye Voleybol Federasyonunda. Benim ekleyeceğim soru : Bu kadar önemli ve hassas bir değişikliğin esas sebebini Erol Başkan net olarak açıklayabilirmi?
Hocam hakemlerin problemlerini, plaj voleybolunun sorunlarını unutmayınız lütfen.
Van'da vatandaşlarımız enkaz altındalar, içimiz kan ağlıyor. Federasyon Yönetimi ise eserleri olan enkaz üzerindeler. Merakımız çoğalıyor. Bu enkaz ne zaman kalkacak, altındakileri ne zaman göreceğiz? Motta, Alanya, Plaj Voleybolu, Hakem sorunları, yönetim içerisindeki görüş ayrılıkları, şimdide logo bilmecesi.
Bu Türkiye Voleyol Federasyonu Yönetimi galiba Norton Anti Epirden kullanıyor. Epirden hoca ne yazarsa ve ne sorarsa güvenlik duvarlarına çarpıyor ve geri dönüyor? Epirden Hoca ile Karabıyık Başkan arasında yapılacak bu açık oturuma voleybolseverler acaba katılailirler mi? Yani herkese açık mı?
Ben bir kayak öğretmeniyim. Sitenize tesadüfen girdim. Köşenize bayıldım. En kısa zamanda eski yazılarınızı da okuyacağım. Dikkatimi çeken logonuzdaki değişim. Valla yangına körükle gitmek istemem ama her halde çok aramışlar bu yeni logonuzu? Kutlamak gerek. Bayrağımıza da saygı lütfen.
Hocam bu logo konusunda bir anket yapabilirmisiniz acaba?
Yazı gene özenle yazılmış. Diğer site yazılarında cümle düşüklükleri noktalama ve imla hatalarından geçilmiyor. Sayın Hasan Uğur Epirden köşesine çok özen gösteren, tartarak, araştırarak yazan bir duayen. Sorulara cevap verilmemesi Federasyona puan kaybettiriyor. Onun içindir ki EPİRDEN - KARABIYIK randevusu çok önem taşıyor. Belki işlerine gelmeyen yazılar ve saptamalar dolayısıyla Federasyon bireylerinden Hasan Uğur Epirden'e diş bileyenler var. Zaman soruları cevaplandırma voleybol severleri bilgilendirme, aydınlatma zamanı. Logo meselesinde olduğu gibi.
Şehitlerimize ve depremzedelere Allah rahmet eylesin. Ben eski logo derim. Delikanlı olarak adlandırdığınız NEDİM ÖZBEY hocaya selam olsun. 1o tane TOMALACI 10 tane PARMAKÇI bir NEDİM ÖZBEY etmez. Etek modasına gelince belirttiğiniz gibi sporda seksi olma arayışı çok çirkin. Kızlara spor mu yaptırılmak isteniyor yoksa seksi gösterilermi? Salonu pavyon görüntüsüne sokmaya kimsenin hakkı olamaz. Hele Türkiyemizde. Korpol bunamış.
Milletimizizin başı sağolsun. Logo ilk değiştirildiğinde çok tepki görmüştü zaten. Sanki forma değiştiriyorlar? Forma dedim de onu bile değiştirirken geniş araştırma yaplıyor tartışılıyor. ÇOK ÖNEMLİ TESPİT. Hukuki yanını bilmem ama yasa ne diyorsa öyledir.
Evet logodaki ay-yıldız bayrağımızdaki değil. Hilal çok ince. Yahu güzelim logo varken öyle değişik neden yapılır? Her yeni gelen Federasyon Başkanı kafasına göre logo mu değiştirecek? Ülkemizin şanlı Voleybol Federasyonu logosu öyle yaz boz tahtası mı olacak? Duyarlılığı ve dobralığı dolayısıyla Hasan Uğur Epirden üstada teşekkür ediyorum.
Ya nasıl atlanmış bu logodaki ayyıldız? Kanuna aykırı olduğunu söylemiş Epirden. Epirden hoca boş konuşmaz, rastgele yazmaz. Hep eleştiriyor ama tümü de gerçek ve en önemlisi cevapsız? Büyük buluşmayı çok merak ediyorum. akalım Başkan neler diyecek?
Öncelikle başımız sağ olsun. İçimiz yanıyor. İnşallah bu üzüntülerimiz son olur. Bu sırada birşeyler yazmak çok zor ama bu da bir başka görev. Hayat devam etmek zorunda. Epirden hocanın tespiti çok doğru. Kötü niyet tabiiki söz konusu olamaz ama bu kadar sallapartilik olurmu? Logo düzeltilmezse çok eleştiri olur. Epirden hoca ile başkanın toplantısı gerçekten çok çok önemli. Lütfen herşey açıklık kazansın. Tüm sorular cevaplansın. Maçlar çok net analiz edilmiş. Deneyimiyle Epirden hoca etek konusunda da çok net açıklamalar yapmış. Bu köşe bence sadece voleybolumuzun nabzını tutmuyor, nerede bir hata ve yanlış varsa orada bitiveriyor. Site ise uçan sineği yakalıyor. Tebrikler. Devam. Doyamıyoruz.
Hocam gene çok ama çok önemli ve hassas konuyu ele almışsınız. Gerçektende ay incecik ve yakışıksız. Türk bayrağı ile kimsenin böyle keyfi olarak oynamaya hakkı yok. Çizgiler modern bir tasarımın ürünü olabilir ama bayrağımız nasıl modernize edilebilir? Eski lodo gerçekten çok şık. Değiştirilme sebebi ne olursa olsun mantıklı olamaz. Federasyonun mutlaka bir açıklaması ve ardından konuya duyarlılık göstermesi kaçınılmaz.