Bayan Milli Takımımız ile Macaristan arasında oynanacak 2015 CEV (Avrupa Voleybol Konfederasyonu) Bayanlar Avrupa Ligi 2. hafta maçlarının basın toplantısı bugün (6 Ağustos) karşılaşmaların da oynanacağı Ankara Başkent Voleybol Salonu’nda yapıldı.
Toplantıya Türkiye Voleybol Federasyonu Kurumsal İletişim ve Pazarlama Yönetmeni Sezgin Eren, Avrupa Ligi Bayan Milli Takım Antrenörü İsmail Yengil ve Milli Takım sporcularından Ceren Kestirengöz katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan TVF Kurumsal İletişim ve Pazarlama Yönetmeni Sezgin Eren herkese hoş geldiniz dileklerini ileterek başladığı konuşmasını “ikinci hafta maçlarına Ankara ev sahipliği yapacak. Macaristan ile oynayacağımız ikinci maçta A Spor'dan canlı yayın olacak. Milli Takımımız Macaristan maçlarını tamamladıktan sonra İsrail, Polonya, Gürcistan maçlarını oynayacak. Ankara seyircisini Macaristan maçlarında tribüne bekliyoruz" diyerek tamamladı.
Avrupa Ligi Bayan Milli Takım Antrenörü İsmail Yengil: 15 Temmuzdan itibaren çalışıyoruz. İlk rakip Yunanistan'dı. İstanbul'da hazırlanıp gittik. Birbirinin kopyası olan iki denk maç oynadık. Hep yakın setler; üç set iki farkla bir set 3 farkla bitti. Yunanistan deplasmanında alınacak bir galibiyet başarı gibiydi. Kısa sürede hazırlanmıştık. 15 günde galibiyet başarılı. İkinci maçı da kazanabilirdik. Olmadı. Ama performanstan memnunuz. Takımımızın 7 oyuncusu bu arada universiade oynadı. Bu yüzden yorgun düştüler, çok maç oynadılar ve uzun seyahatleri oldu. İstediğimiz dereceyi alamadık ve bu durum moralleri düşürdü.
Universiade, Grand Prix ve kulüplerinden gelen bir takımla az yorgun, oynamamış ya da çok yorgun oyuncular bir araya geldi. Hedefimiz kesinlikle ilk dört ancak asıl hedef final. Bunun için ilk dörde girmek şart. Maç maç ilerleyerek yerimizi garanti altına almak istiyoruz.
Belki U23 Dünya Şampiyonası sonrası 24 kişilik genel listemizdeki birkaç kişiyi takıma alabiliriz. Zaten U23 ve A takım hazırlıkları da devam ediyor. Belki son dört maçta takviye yapabiliriz.
Macaristan iyi ve topu oyunda tutan bir takım. Ama biz de iyiyiz. Her gün daha iyiye gidiyoruz ve zor da olsa kazanmak istiyoruz. İki maçta en az beş puan almak istiyoruz. 6 puan alabilecek kapasitemiz var. İzleyenlere keyif vereceğimzii düşüyorum. Yunanistan ideal 12 oyuncusuyla oynuyor. Bize karşı 12 kişinin tamamı A takım kadrosuydu. Büyük ve tecrübeliler. İlk dörde kalacaklarını düşünüyorum. Finalde de tekrar onlarla oynarsak süpriz olmaz.
Ceren Kestirengöz ise "15 Temmuzda Bursa'da kampa başladık. Her hafta bir ülkeyle ikişer maç oynıyoruz. Beş ayak uzun bir süreç, bunun bilincindeyiz ve bu hafta Ankara'da olduğumuz için mutluyuz.
Macaristan ile iki güzel maç oynayıp iki galibiyet almak istiyoruz. İki maçı alırsak sıralamada iyi bir yerde olacağız. Kendi seyircimiz önünde oynamak büyük avantaj ve bunu iyi değerlendireceğiz" dedi.










