Ankara'da düzenlenen 2026 Kadınlar AXA Sigorta Kupa Voley'de finalin adı VakıfBank-Eczacıbaşı Dynavit oldu.Ankara Spor Salonu'nda oynanan yarı final mücadelesinde Eczacıbaşı Dynavit, Fenerbahçe Medicana'yı 3-1 mağlup etti.Karşılaşmayı TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, TVF Başkan Vekili Alper Sedat Aslandaş, TVF Genel Sekreteri Nihal İşçi, TVF Yönetim Kurulu Üyeleri de izledi. FENERBAHÇE MEDICANA-ECZACIBAŞI DYNAVIT: 1-3
SALON: Ankara Spor Salonu
HAKEMLER: Koray Yılmazgil, İlknur Çakar
FENERBAHÇE MEDICANA: Eda, Orro, Fedorovtseva, Aslı, Vargas, Ana Cristina, Gizem (L) (Hande, Arelya, Bedart Ghani, Gülce (L), Korneluk)
ECZACIBAŞI DYNAVIT: Rettke, Stysiak, Yaprak, Jack-Kısal, Elif, Ebrar, Simge (L) (Dilay, Smrek, Boden, Maglio)
SETLER: 22-25, 17-25, 25-22, 31-33
SÜRE: 141 dakikaMaçın istatistikleri için tıklayınız.VakıfBank-Eczacıbaşı Dynavit final mücadelesi 25 Mart Çarşamba günü saat 19.00'da oynanacak ve TRT Spor Yıldız’dan canlı yayınlanacak.
SALON: Ankara Spor Salonu
HAKEMLER: Koray Yılmazgil, İlknur Çakar
FENERBAHÇE MEDICANA: Eda, Orro, Fedorovtseva, Aslı, Vargas, Ana Cristina, Gizem (L) (Hande, Arelya, Bedart Ghani, Gülce (L), Korneluk)
ECZACIBAŞI DYNAVIT: Rettke, Stysiak, Yaprak, Jack-Kısal, Elif, Ebrar, Simge (L) (Dilay, Smrek, Boden, Maglio)
SETLER: 22-25, 17-25, 25-22, 31-33
SÜRE: 141 dakikaMaçın istatistikleri için tıklayınız.VakıfBank-Eczacıbaşı Dynavit final mücadelesi 25 Mart Çarşamba günü saat 19.00'da oynanacak ve TRT Spor Yıldız’dan canlı yayınlanacak.










Sen önce Eczacı'yı yen dinlenmiş olarak, Scandiccci'yi yen. Olası bir Türk finalisti garantileyelim. Ama nerdeeee
Bu seviyeler sizi aşar, boşuna yorma kafanı, siz önce hayatınızda ilk kez bir kupa kazanın da yedinci kez çıktığınız Avrupa ikinci kupa finalinde, görelim, bak hazır o kupanın asıl sahibi Zeren de şampiyonlar ligine paketlendi size yol açmak için, fırsat bu fırsat. Seneye Zeren de katılırsa oraya yine şansınız sıfır. Türkiye Kupasını zaten alamıyorsunuz ezelden beri, rolünüz tırışka takım olarak Vakıf'a 1 saatte 0-3 ile yol yapmak, orada final bile size kapalı. Tek şansınız bu yılki CEV Cup, ezelî kupa ikincileri.
Bükemediğin bileği öpeceksin fenersever, ağlamayacaksın
Yavrum rua, biz el öpmeyiz de öptürmeyiz de, el öpmek sizin gibilere mahsus, hani nasıl sizi aşağılayan Yunan takımı Pananaykos'un başkanının elini öptünüz, aynen öyle devam et.
Fenerbahçe'nin gelecek sezon takımına iyi bir orta saha oyuncusu alması elzem. Kocun takımda oyuna katkı verecek oyuncuları oynatması lazım. Bu takımın kurulma maliyeti ile elde edilen başarıların iyi bir yatırım getirisi analizi yapılmalı. Görünen bir başka gerçek ise sezon başı bazı yanlışlar yapılmış gibi görünüyor oyuncu transferleri konusunda. Belki de yeni bir anlayış ve takımda yenilenme zamanı, gelecek sezon için. Saygilar
Avrupa bitti, Kupa gitti bu Eda-Aslı inadıyla lig büyük ihtimalle gidecek. Hangi sponsor gelip bu takıma katkı yapacak. Abondanza'yı yöneten kim ? Ona Eda ve Aslı ile oynayacaksın diyen kim ? Muhakkak biri veya birileri vardır. Çünkü bu kadar sabit fikirli koç olmaz. Aynı şeyi yapıp farklı sonuç beklemek neyin kafasıdır. Yeter artık. Eda bundan sonra takıma ablalık yapmalı, kolay giden maçlarda oynamalı. Dünkü 4 hatta 4,5 sette süper orta saha oyuncumuz Aslı bir blok ve bir sayı aldı. Dikkatli incelensin Orro Aslı'dan çok blok yapıyor. Gelecek sene için şimdiden plan yapılmalı, Aynı şeyi yapıp farklı sonuç bekleyen koçlar gelmemeli.
Erkeklerde de aynı formülle (6 nisanda Ziraat-Gençlik yarıfinali 15:00, FB-GS 19:00, final ise ertesi gün) önüne yol yaptığınız Ziraat'ın yarınki "milli dava" maçı da umrunuzda değil zaten. Kadın finalini onunla yarı yarıya çakıştırmakta beis görmemişsiniz. Yani finali salonda izleyenlerin eve yetişip de o maçın son setini bile görme şansları yok. Sizin voleybolu yayma, sevdirme diye bir derdiniz yok, bir Türk takımı Şampiyonlar Liginde tepeyi hedeflemiş, siz onu sallamıyorsunuz bile, ama aynı Türk takımı ülke içi kupayı Fener'e kaptırmasın diye Avrupa'da sizi heyecanlandırmayan bankalara kol geriyorsunuz, her yıl aynı formülü uyguluyorsunuz kupayı ***ürsün diye. Buna karşılık erkekler şampiyonlar ligini kovalamaları bizzat o kol kanat gerdiklerinizin, umrunuzda değil. Bu takvim ve saat çakıştırmalarının başka ne anlamı var ? Siz kafayı Fener'i çelmelemekle bozmuşsunuz, başka herşeye kör olmuş fanatiklersiniz. FB'ye de voleybola da ülkeye de zarar veriyorsunuz. Sizden kurtulmak şart.
2-0 olunca düşündüm acaba "Eczacı üç sette bitirse bu yorgunluğa karşın yarın kupayı alma şansı olur mu" diye, ama FB kıpırdandı maç dördüncü sete sarktı, sanırım o anda Vakıfbanklılar Kupa kutlamalarına en azından içten içe başladılar. Geceleyin dört set oynamış bir Eczacı'nın (ya da beş set oynamış FB veya Eczacı'nın) o gün zaten GS gibi mütevazi bir rakip önünde fazla yorulmamış ve 4 saat önceden dinlenmeye başlamış Vakıfbank önünde ertesi gün şansı sıfıra bayağı yakın. Hele dördüncü set otuzlara uzayınca Vakıflıların kupa kutlamaları tavan yapmıştır sanırım. Benim federasyona önerim, kupa maçları kaldırılsın, kadınlarda her yıl Vakıfbanka, erkeklerde de çift yıllar Ziraatbank'a tek yıllar Halkbank'a ofiste törenle Türkiye Kupası sunulsun, çiçeklerle. Her yıl böyle bankayı öğleyin oynatıp, akşama Fenerbahçe'yi zorlu rakiple boğuşturmakla, ertesi gün de o pestil gibi takımı dinlenmiş ve dipdiri bankanın önüne atmakla voleybolseverlerle de dalga geçiyorsunuz. Utanmıyor musunuz ?
Erkeklerde de aynı formülle (6 nisanda Ziraat-Gençlik yarıfinali 15:00, FB-GS 19:00, final ise ertesi gün) önüne yol yaptığınız Ziraat'ın yarınki "milli dava" maçı da umrunuzda değil zaten. Kadın finalini onunla yarı yarıya çakıştırmakta beis görmemişsiniz. Yani finali salonda izleyenlerin eve yetişip de o maçın son setini bile görme şansları yok. Sizin voleybolu yayma, sevdirme diye bir derdiniz yok, bir Türk takımı Şampiyonlar Liginde tepeyi hedeflemiş, siz onu sallamıyorsunuz bile, ama aynı Türk takımı ülke içi kupayı Fener'e kaptırmasın diye Avrupa'da sizi heyecanlandırmayan bankalara kol geriyorsunuz, her yıl aynı formülü uyguluyorsunuz kupayı ***ürsün diye. Buna karşılık erkekler şampiyonlar ligini kovalamaları bizzat o kol kanat gerdiklerinizin, umrunuzda değil. Bu takvim ve saat çakıştırmalarının başka ne anlamı var ? Siz kafayı Fener'i çelmelemekle bozmuşsunuz, başka herşeye kör olmuş fanatiklersiniz. FB'ye de voleybola da ülkeye de zararsınız.
Abandonzaya gelince hala iki manşet zaafı olan oyuncu yüzünden scandiccide hatta kaç senedir bu hatalardan dolayı kaybediyor bu takım inatla devam ediyorsun.Hic mi izlemedim geçen seneleride.Bu neyin kafası.Hala utanmadan eda, aslı ile devam ediyorsun.Fedorotseva o kadar manşette aksarken hiç mi milenkovici alim manşette takımı rahatladım fedorotsevada nefeslensin diye düşünmez bir koç.Buna nasıl hala para verip takımın başında tutarlar hayret.Gerci futbolda tedesco problemini cozemeyen kulüp başkanından ne beklenir ki.Anca gelip böyle izler gider.Son olarak Dicle,Fatma niye alındı denenmiyor bu kadar iki orta oyuncunun kötü oynadığını göre göre.Eczacibasinda rattke top olduremedi tuhaf şekilde ama bloklarda tehdit oluşturdu ve maçın son sayısını blokla aldı.Yani korneluk hücumda Orro ile anlaşamadı ama blokta bir tehditti gitti sanki süper bir yıldızmis gibi asliyi oyuna alması abandonzanin ne kadar yetersiz bir koç olduğunun en büyük kanıtı.
Fener moralsiz dedik ama 3. Seti kazanınca 4. Sete o kadar moralli ve istekli girdiki sonu gelmedi.Eczacibasi daha fazla istedi aldı ,fener kadar iyi kadrosu olmadığı halde.Edanin 3. Setin sonlarında yaptığı o 2 blok sonrası abartılı sevinmesi hiç yakışmadı.Benimde eleştirdiğim cansu sevinmesini bakalım onu eleştirenler ne dicek edaya.Yaşına bile yakışmayan bu çocukça hareketler nedir ya.Noldu yaptinda o iki bloğu.Mac mi kazandın.Keske o hırsı scandiccide antropovaya karşıda yapsaydında bir etkin olsaydı.Gercekten bu kadar gülünç duruma dusulmemeli.Ayrica o set edanin yaptığı 2 bloktan dolayı değil yaprağın toplari dışarı vurmasindan kaybedildi.Eda son beş sene hariç milli takımımıza çok emeği ve faydası olmuş saygı değerli bir oyuncuydu.Artik inatla bu düşük performansıyla oynamaya çalışması bende tüm saygınlığını yitirmiştir.Hele bugunki sanki şampiyon olmuş gibi çocuksu sevinmeleri çok absürttu.Fener bu eda,aslı takıntısına devam etsin bir beş sene daha altın setlerde kaybeder