İzmir'de düzenlenen 2025 Kadınlar AXA Sigorta Kupa Voley'de finalin adı Fenerbahçe Medicana-Eczacıbaşı Dynavit oldu.
Halkapınar Spor Salonu'nda oynanan yarı final mücadelesinde Eczacıbaşı Dynavit, VakıfBank'ı 3-2 (25-18, 25-27, 25-22, 18-25, 15-10) mağlup etti. Maçın istatistikleri için tıklayınız.
Karşılaşmayı TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, TVF Başkan Vekili Alper Sedat Aslandaş, İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Hizmetleri Müdürü İsmail Alsaç tribünden takip etti.
Fenerbahçe Medicana-Eczacıbaşı Dynavit final mücadelesi 5 Nisan Cumartesi günü saat 16.00'da oynanacak ve TRT Spor Yıldız’dan canlı yayınlanacak.
AXA Sigorta Kupa Voley'de şampiyon olarak takım, önümüzdeki sezon ülkemizi CEV Kupası'nda temsil etme hakkı kazanacak.
İlk sette Eczacıbaşı etkili servisleri markovaya attı ve farkı açtı.Guidetti en iyi servis karşılayan bosettiyi çıkartıp , yabancı hakkını ortadan yuani alarak kullandı.Gercekten inanılır gibi değil.Bende dedim markovaya manşet aldirmayacak bosetti ile Derya mansette olacak derken akıllara ziyan.Diyorum ki fener bu guidetti takimina nasıl elendi pes.Resmen vakifbankin rakipleri önceki başarılarıni baz alarak korkuyor ve hatalar zinciri kendilerini mahvediyor.Guidetti şaka gibi.Zaten Sırbistan milli takimindanda alındı.Bizden gittiğinde benim elimde vargas yoktu diyordu.Gittigi takımda boskovic gibi yıldız olduğunun farkında değil galiba.Gerci vardida hiç bir şey yapamadi takıma.Uzelac gibi genç yıldızı bile kullanamadı.Yani guidetti bitti.Sadece eski başarılarından çekinen rakipleri korkuları sebebiyle 4lu finallerde.Umarim bu korku italyan takımlarında da olurda bize şampiyonluk getirir diye umup dua edelim vakifbank.
Sayın Semih Bey; Vakıfbank'ın Fenerbahçe Takımını nasıl elediğini izlemişsinizdir. Hiç bir oyun oynanmadan kazanılmaz. Vakıfbank ı siz yabana atmayın. Çok başarılı ve hırslı bir talkımdır. Ama kusurları yok mu . var. Ayça ve Zehra ya tahammül etmekte zorlanıyoruz. Guidetti her oyuncuyu deniyor ama liberoda sanki kilitlenmiş gibi hiç değiştirmiyor bir de üstüne sözleşme yenilettiriyor. Akıl alır gibi değil. Zehra serviste çok iyi ama blokta çok zamanlama hatası yapıyor ve smaçlarını da sahanın sınırlarını şaşırıp topu oyuncuların giriş çıkış kapısına vuruyor. Doğru ya saha dışına atınca yıldızlı pekiyi veriyorlar. Eczacıbaşı nın kazanmasına izin verdiler. Vakıfbank isteseydi bu maçı alırdı. Cansu'nun da artık bilek dışından out yaptırılmasından biz usandık ama Cansu ve Yöneticiler usanmamış olmalı ki 10 dan fazla bu şekilde sayı almalarına izin vererek sadece ve sadece izlediler. Cansu file önünde olduğu zaman Sıla ile değiştirebilir. Bu durum bir yönetici ve GUİDETTİ hatasıdır...
Eczacibasi bu servis etkinliğinin yarısını, boskovicte bu maçta yaptığı defanslarin yarısını Milano maçında yapsalardi şu anda İstanbuldaki 4lu finallerde iki TÜRK takımımız olacaktı.Yazik oldu neyse.Macta yaprak blok autlarla iyi sayı aldı.zayıf olduğu nokta plaseleri çok basit karşıya yollaması.Bloğa carptir,blok arasına at yada cansunun zayıf bloğunun içine at.Handenin girer girmez o şekilde yaptığı gibi.Yani bu kadarda basit göndermemeli yaprak plaseleri.Birde mansette bazı yerlerde çok aksadı.Ozellikle 4. Sette.Kenara alinmaliydi.Ayni şekilde bodende çok aksamisti.Gec kenara alındı.Fark açıldıktan sonra müdahale etmenin hiç bir anlami olmuyor.Elif yine vasatti.Maalesef dublajlara yine yetişemedi.Fener maçında çok zorlanır Eczacıbaşı.6 yi çok az kullandı.Ust üste aynı oyuncuya pas atması olacak iş değil.Oyunu cesitlendirmeden fener maçında böyle oynatirsa ezilerek yenilirler.Yaprak boyu çok uzun olmadığından hemen yorulabiliyor 4. Sette olduğu gibi.Servisler önemli ve belirleyici
Galibiyet en başta Doğanyüz'e yazar. Şöhretti kariyerdi dinlemedi, denedi iki kez ama baktı Hande ile olmuyor, hiç diretmedi, aldı kenara, Boden ve Erkek ile finali kopardı. Guidetti ise Bosetti-Cebecioğlu-Frantti denemelerinin hiçbirinden istediğini alamadı. Diğer oyuncuların tümü ise iki tarafta da iyidiler.