A Milli Kadın Voleybol Takımımız, 2026 Voleybol Milletler Ligi'nin (VNL) üçüncü haftasında oynadığı ilk karşılaşmada Polonya'yı 3-1 mağlup etti ve VNL'deki bu sezonki yedinci galibiyetini aldı.
Millilerimiz, Japonya etabındaki ikinci maçında 10 Temmuz Cuma günü saat 07.00'da Amerika Birleşik Devletleri ile karşılaşacak.
TÜRKİYE-POLONYA: 3-1
SALON: Asue Arena
HAKEMLER: Jiang Liu (Çin), Sumie Myoi (Japonya)
TÜRKİYE: Elif, Yaprak, Zehra, Vargas, İlkin, Sinead Jack, Gizem (L) (Cansu, Saliha, Hande, Eylül, Berka, Defne)
POLONYA: Lampkowska, Obiala, Wenerska, Piasecka, Koput, Stysiak, Szczyglowska (L) (Szczurowska, Lysiak, Grabka, Damaske, Jurczyk)
SETLER: 27-25, 20-25, 25-19, 25-19
SÜRE: 114 dakika
İstatistikler için tıklayınız.
Voleybol Milletler Ligi'nin üçüncü haftasında kalan maçlarımızın programı şu şekilde:
10 Temmuz 2026
07:00 ABD-Türkiye (TRT Spor/S Sport)
11 Temmuz 2026
13:20 Japonya-Türkiye (TRT Spor/S Sport)
12 Temmuz 2026
09:30 Tayland-Türkiye (TRT Spor/S Sport)











Savunma ve manşet özürlü smaçör, o mevkide kendisinden iyi en az beş kişi varken sırf kulübünün taraftarları memnun olsun diye bu takıma iki yıldır monte edildi, bir de voleybol kamuoyuyla dalga geçercesine kaptan yapıldı, iki sayı veriyor, bir alıyor, biz de yok yere Polonya’ya set veriyoruz. Cuma sabahı bunu ABD’ne karşı oynatırlarsa işimiz çok zor.