İtalya’nın Rimini şehrinde devam eden FIVB Voleybol Milletler Ligi’nde “Dörtlü Final”e kalmayı garantileyen A Milli Kadın Voleybol Takımımız, organizasyondaki 15. maçında Brezilya’ya 3-1 mağlup oldu.Bu sonucun ardından elde ettiği 11 galibiyet, 4 mağlubiyet ve 30 puanla 4. sırada yer alan Filenin Sultanları, yarı finalde A.B.D. ile eşleşti.Millilerimiz, 24 Haziran Perşembe günü TSİ 20.30’da A.B.D. ile yarı finalde karşılaşacak.Voleybol Milletler Ligi’nde oynanan ilk aşamanın ardından oluşan puan cetvelinde ilk dört sırada yer alan A.B.D., Brezilya, Japonya ve Türkiye, yarı finale yükseldi.Yarı final eşleşmeleri şu şekilde:24 Haziran Perşembe
TSİ 17.00 Brezilya – Japonya
TSİ 20.30 Türkiye – A.B.D.2021 FIVB Voleybol Milletler Ligi’ndeki güncel puan durumuna ulaşmak için tıklayınız.2021 FIVB Voleybol Milletler Ligi maç programına ulaşmak için tıklayınız.
TSİ 17.00 Brezilya – Japonya
TSİ 20.30 Türkiye – A.B.D.2021 FIVB Voleybol Milletler Ligi’ndeki güncel puan durumuna ulaşmak için tıklayınız.2021 FIVB Voleybol Milletler Ligi maç programına ulaşmak için tıklayınız.
Bana gore bu seneki turnuvada bazi oyuncularimiz kendilerinden baklenen katkiyi veremediler. Buda gayet normal, her oyuncu her turnuvada 0 katki veremiyebiliyor. Guidetti bilgi ve beceri olarak cok iyi bir anternor ama bir kotu huyu var. Inatci ve kendi bildiginin en dogrusu olduguna kendisini inandirmis birisi. Takima oyuncuklari kendisi seciyor bizler degiliz. Istediklerini oyuncular yerine getirmedigi zaman molayi alip oyunculara bagirip cagirma hangi sorunu cozmekte? Bir dusunmek lazim. Takima katki saglayamiyan oyuncularin yerine istekli, inancli yeni oyuncular ile yola devam etmek gerekmiyormu? Naz, Vargas, Neriman bu takimda oynamali. Cok calisma zamani Olimpiadlara fazla zaman kalmadi. Servis atma, Manset alma, kronik sorunlarimiz. Iyi servis attigimiz, akilli ve hizli oynadigimiz zaman herkesi yenebilecek potansiyel zaten var takimda. Unutmayalim bu takim bos yere finale kalmadi.
Rua yapma ya.11 galibiyet diyorsun.yedek sırbistan zorla 3-2 yeniyorsun.italya filan zaten yedek.kanadayi 3-2 zoraki yeniyon. Yani 11 galibiyet gösterge değil.sadece tam kadro rusyayı yenmemiz başarı.hollanda yi bile yenmek başarı değil.eksikleri vardı.simge ile aynı görüşte değilim.iyi manşet alıyor.savunmada yeterli değil.hollanda maçında hande yi manşetten kaçırmak için çok büyük alan kaldıgı için bazen hata yaptı simge.hangi libero olsaydı aynı hatayı yapardı.hem de hollanda hücumda etkinlik sağlamayınca servislere çok yüklendi.ayca yada başkası olsaydı çok iyi savunma yapardı ama simgeden çok daha kötü servis karşılar di hollandaya karşı.ama ben abd yari final maçında daha iyi mücadele edeceğimizi düşünüyorum.cunku biz 2. Kez aynı takımla oynadigimizda daha iyi oynuyoruz .umarım guidetti bizi şaşırdır takımı daha taktiksel çalıştırır.cin nasıl 3-0 yendiyse abd yi en azından bizde onların zaaflarını görür hazirlaniriz.
Rua izledin mi maçı.nasil ruh varmış takımda.tam kadro olmayan hollandayı yenip ruhu gördun mu demekle olmaz.onemli olan tam kadrolu brezilyayı yenmekti. Keşke ben haksiz çıksaydım.takimin yenilmesi bizim hoşumuza gitmiyor uzuyor.guidettiye o yüzden kızıyoruz.cansu hala bu kadar vasat oyunuyla oynuyorsa yazık.seyma milli takımdada thy da zaten manseti sorunlu bir smaçör.sen onu libero olarak oynatirsan bizimle dalga gectigin net.seyma meryem aslı vede cansu artık bu takımda olmamalı.guidetti takımı yönetemiyor.basarisiz sonuclar alınınca gitmeli antrenörler.gercekten kadromuz iyi.degerlendirilirse başarı gelir.futbolda avrupa sampiyosinda iyi bir kadromuz vardı dün elendik ama antronurumuz istifa etmeyi düşünmüyor.artik moda oldu koçlarımız istifa etmeyi düşünmüyor.
Benan eleştirilerinin bazılarında haklısın ama 11 galibiyet alan bir takımı tamamen gömmen de haksızlık. Ters gelen Japonya'yı yenip 3. olabiliriz. Bence sen yazdıkça alacağız zaten :)) Merak etme bu kadro ile diğer turnuvalara girmeyiz, takıma girenler olacak. Vargas konusunu ben de merak ediyorum bu arkadaş milli takımda olacak mı? Şeyma, Aslı, Yasemin ve Simge verimsizler haklısın ancak diğerleri takımda olmalılar, yer yer iyi oyun çıkardılar. İstikrarlı olmaları gerekiyor sadece
guidetti takımın kimyasını tamamen bozdu.yanlış kadroyla geldiğini sonunda gördü.cansu,hande,meliha,tuğba,şeyma,aslı kalaç,yasemin güreli,simge....bunlara teşekkür edilmeli...milli takımda oynayacak kapasitede değiller.takımı çorbaya çevirdi.4 lü finalde hiç bir şekilde şansı olamaz 3 er sıfır yenilerek 4.olur....kimse 4.lüğü başarı olarak göstermesin.çin,sırbistan,italya gibi takımlarbu işi bilmiyor da guidetti biliyor.yedek takımlarını yener ancak bu kadrosuyla.üzgünüm ama olimpiyatta gurupta bir tek arjantini yenerler ve grup 5.si olarak elenirler.avrupa şampiyonasına posası çıkmış elindeki kadroyla bizden iyi 5 smaçörü olan almanyadan iyi bir dayak yerler.aslında iyi de oldu.haddimizi şimdi öğrendik.bu takım kendini kandırmasın.ne olduğumuzu ve olacağımızı öğrendik....son maça kadar 6 kişiyle 15 maç oynadık.aslı ve naz gibi iyi oyuncuları gönderdi ve bizleri cansu ya katlanmaya mahkum etti.hele simge bütün kariyerini çalışmadan geldiği turnuvada mahvetti.bir tek servis bile alamadı