A Bayan Milli Takım Programı
A Bayan Milli Takımımız; 117 puanla FIVB sıralamasında dünyanın ilk 10 ülkesi arasında.
A Bayan Milli Takımımız, 2015 yılında birinci tamamladığı Montreaux Volley Masters’ın bu yılki organizasyonuna, 31 Mayıs-5 Haziran tarihleri arasında İsviçre’nin Montreux kentinde katıldı ve turnuvayı üçüncü sırada tamamlayarak bronz madalyanın sahibi oldu.
Milliler, World Grand Prix’ye katılacak
Montreux Volley Masters sonrasında A Bayan Milli Takımımız, 10 Haziran’dan itibaren FIVB World Grand Prix serisine katılacak. 28 ülkenin katıldığı FIVB World Grand Prix’de ilk etap 10-12 Haziran Rusya’nın Kaliningrad şehrinde başlayacak. Millilerimiz, C1 grubunda Belçika, Rusya, Hollanda ile mücadele edecek. İkinci etap ise, 17-19 Haziran’da Amerika Birleşik Devletleri’nde Long Beach’de düzenlenecek. Long Beach’teki grupta Millilerimiz Almanya, Japonya ve A.B.D. ile birlikte E1 grubunda yer alacak. Grand Prix’nin üçüncü etabı Ankara Başkent Voleybol Salonu’nda oynanacak. Ankara etabında Türkiye; Brezilya, Belçika ve İtalya ile G1 grubunda karşı karşıya gelecek. FIVB World Grand Prix Finali ise 6-10 Temmuz tarihleri arasında Tayland’ın başkenti Bangkok’ta düzenlenecek.
A Bayanlar Grand Prix 1. Etap / Rusya, Kaliningrad / 10-12 Haziran
A Bayanlar Grand Prix 2. Etap / A.B.D. Long Beach / 17-19 Haziran
A Bayanlar Grand Prix 3. Etap / Türkiye, Ankara / 24-26 Haziran
A Bayanlar Grand Prix Finali / Tayland, Bangkok / 6-10 Temmuz
A Erkek Milli Takım Programı
A Erkek Milli Takımımız; FIVB 2015 sıralamasında 36. sırada.
A Erkek Milli Voleybol Takımı, 2016 yılında FIVB World League’de (Dünya Ligi) 2. Grupta mücadele edecek. FIVB World League 2. Grup, A Grubu maçları 17-19 Haziran’da İzmir’de başlayacak.
A Grubu’nda Türkiye İzmir’de; Portekiz, Slovakya ve Hollanda ile karşılaşacak. Hemen ardından E Grubu maçları 24-26 Haziran tarihleri arasında Mısır’ın başkenti Kahire’de oynanacak. Kahire’deki maçlarda Türkiye; Japonya, Finlandiya ve ev sahibi Mısır ile karşılaşacak. 2. grubun son etabı olan H Grubu maçları Çin’in Xuancheng kentinde 1-3 Temmuz tarihleri arasında oynanacak. H Grubu’nda Türkiye; Japonya, Slovakya ve Çin ile mücadele edecek. Grup sıralamasına göre FIVB World League 2. Grup Final maçları 9-10 Temmuz tarihleri arasında Portekiz’de yapılacak.
A Erkek Milli Takımımız, Eylül ayında Avrupa Şampiyonası’nda mücadele edecek. Avrupa Şampiyonası 2. Round Elemeleri 15-19 Eylül ve 22-25 Eylül tarihlerinde oynanacak. Elemelerde Millilerimizin rakipleri Belarus ve Hollanda olacak.
A Erkekler Dünya Ligi 2. Grup A Grubu / Türkiye, İzmir / 17-19 Haziran
A Erkekler Dünya Ligi 2. Grup E Grubu / Mısır / 24-26 Haziran
A Erkekler Dünya Ligi 2. Grup H Grubu / Çin, Xuancheng / 1-3 Temmuz
A Erkekler Dünya Ligi 2. Grup Finali / Portekiz / 9-10 Temmuz
A Erkekler Avrupa Şampiyonası 2.Round Elemesi / Türkiye / 15-19 Eylül
A Erkekler Avrupa Şampiyonası 2.Round Elemesi / Hollanda / 22-25 Eylül
U19, U20, Gençler, Yıldızlar, Küçükler Milli Takım Şampiyonaları
Yıldız Erkekler Balkan Şampiyonası / Bulgaristan, Dobrich / 5-9 Temmuz
Küçük Kızlar Balkan Şampiyonası / Bulgaristan, Kazanlak / 13-17 Temmuz
Genç Bayanlar Balkan Şampiyonası / Bosna Hersek, Bijeljina / 2-6 Ağustos
Küçük Erkekler Balkan Şampiyonası / Sırbistan, Ivanjica / 3-7 Ağustos
Yıldız Kızlar Balkan Şampiyonası / Karadağ, Bağ / 12-16 Ağustos
Genç Erkekler Başkan Şampiyonası / Sırbistan, Vrnjacka Banja / 23-27 Ağustos
U 19 Bayanlar Avrupa Şampiyonası Finali / Slovakya/Macaristan / 27 Ağustos-4 Eylül
U 20 Erkekler Avrupa Şampiyonası Finali / Bulgaristan / 2-11 Eylül










