VakıfBank 2025 CEV Şampiyonlar Ligi C Grubu altıncı maçında deplasmanda İtalya'nın Numia Vero Volley Milano takımına 3-1 (25-21, 16-25, 25-22, 25-19) mağlup oldu.Maçın istatistikleri için tıklayınız.Grup etabını 5 galibiyetle ilk sırada tamamlayan VakıfBank, Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale yükseldi.
Dünyadan
Yayınlanma: 23 Ocak 2025 - 09:27
Güncelleme: 23 Ocak 2025 - 09:27
VakıfBank, CEV Şampiyonlar Ligi'nde Çeyrek Finale Yükseldi
VakıfBank 2025 CEV Şampiyonlar Ligi C Grubu altıncı maçında deplasmanda İtalya'nın Numia Vero Volley Milano takımına 3-1 (25-21, 16-25, 25-22, 25-19) mağlup oldu.
Dünyadan
23 Ocak 2025 - 09:27
Güncelleme: 23 Ocak 2025 - 09:27
Vakıfbank çok iyi hazırlanmış, fakat takımda bir şey noksan, takım ilk setlerde çok disiplinli bir şekilde mücadele verdi bu da antrenörün takımı iyi hazırladığını gosterir. Diğer setlerde takım çok panik olup dağıldılar. Bu duruma bir çözüm bulunmalı. Takıma ekstradan psikolojik bir destek mi verilir yoksa daha taktiksel oyunlarla maça hazırlatılır mı bilemiyorum. Voleybol psikolojik gücün en yüksek seviyede olduğu bir spor. Bunun için psikolojisi yüksek oyuncular maçı alıp götürür. Ayça bu maçta beni şaşırttı çok iyiydi. Zehra'nın konumunda çok aksadığını gördüm. Orta oyuncu sayı alamıyor hep dışarı atıyor... Hiç smaç çalışmıyor mu. Ayrıca servisleri son derece yumuşak ve kolay manşet alınabilen servislerdi. Karşınızda dünyanın en iyi pasör çaprazı ve pasörü var. Siz dişlinin bir tanesini aksatamazsınız. Aksatirsaniz sonuç bu olur. Ayrıca smaçör olarak sayıyı sadece Marina üstlendi yani ona da haliyle çok iyi blok getirdiler. Bosetti de biraz sayı almalıydı. Yuan da iyiydi, Tebrik
Orada burada, dedikodu "forumlarında" İtalyan "antrenörümüzün" kendi ülkesinden çekindiği rakiplerle eşleşmemek için onların önünden kaçmak uğruna grubu açık farkla önde bitirmemeyi tercih ettiği ve bir set alıp averajla birinciliği gerçekleştirdikten sonra çeyrekte eşleştiği ve yakından tanıdığı Fenerbahçe'yi gözüne kestirdiği yolunda şaiyalar dolaşıyor, bunların gerçek olabileceğine inanmak istemiyorum.
Lavarini ilk iki sette oynattığı Sırb'ı çıkartıp oyuna soktuğu Heyrman hamlesiyle 3. ve 4. setlerde maçın gidişini değiştirdi. Guidetti ise garip bir biçimde gününde olmayan Zehra'da sonuna kadar ısrar etti, Bahar Akbay'ı bir türlü oyuna almadı. Ayrıca vatandaşı Bosetti'de ısrar etti, Derya'yı daha çok kullanmalıydı. Tek set alması liderlik için yeterli, ama biz voleybolu bunun için izlemiyoruz. Pekala Vakıf da FB ve Eczacı gibi "altıda altı" ile bitirebilirdi. Yok yere bir mağlubiyet, "karizma çizildi". Neden böyle davranıyor antrenör özellikle son yıllarda bilinmez ama kabak tadı verdi, Vakıf dün bir antrenör mağlubiyeti aldı.