VakıfBank, 2026 CEV Zeren Group Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında deplasmanda Numia Vero Volley Milano takımını 3-2 mağlup etti.Bu karşılaşmanın rövanşı 19 Mart'ta İstanbul'da oynanacak. Temsilcimizin turu geçebilmesi için ikinci karşılaşmada elde edeceği her türlü galibiyet yeterli olacak.NUMIA VERO VOLLEY MILANO-VAKIFBANK: 2-3
SALON: Allianz Cloud
HAKEMLER: Rogic Dejan (Sırbistan), Yves Kalin (İsviçre)
MILANO: Kurtagic, Bosio, Pietrini, Danesi, Egonu, Piva, Fersino (L) (Gelin, Sartori, Akimova, Lanier, Miner)
VAKIFBANK: Ogbogu, Cansu, Markova, Zehra, Boskovic, Cazaute, Ayça (L) (Sıla, Dangubic, Malual, Derya)
SETLER: 26-24, 25-22, 22-25, 22-25, 15-11
SÜRE: 131 dakika (29, 29, 27, 30, 16)İstatistikler için tıklayınız.
SALON: Allianz Cloud
HAKEMLER: Rogic Dejan (Sırbistan), Yves Kalin (İsviçre)
MILANO: Kurtagic, Bosio, Pietrini, Danesi, Egonu, Piva, Fersino (L) (Gelin, Sartori, Akimova, Lanier, Miner)
VAKIFBANK: Ogbogu, Cansu, Markova, Zehra, Boskovic, Cazaute, Ayça (L) (Sıla, Dangubic, Malual, Derya)
SETLER: 26-24, 25-22, 22-25, 22-25, 15-11
SÜRE: 131 dakika (29, 29, 27, 30, 16)İstatistikler için tıklayınız.











Alkışlar Vakıfbanklılara. Milano bu yıl iki kez Eczacıbaşına beş sette kaybettiği gibi aynı şeyi Vakıf da yaptı onlara, hem de tam geriden gelerek, yürek burkan mağlubiyetler dizisi gibi, bakalım dizi haftaya nasıl sonuçlanacak? Ebrar-Egonu kapışmaları kadar heyecan verici oldu Egonu-Markova kapışması da. Fenerbahçe'deyken saç baş yolduran Lavarini de bize çalıştı yine, o Amerikalı smaçörü oyuna almak için geç kaldı, hele beşinci sette mola almak için 10-14 geriye düşmeyi beklemesi bizim için harikaydı, biraz da Milano taraftarı saç baş yolsun, bizde saç kalmadı. Haftaya Bağlarbaşındaki maç daha da zor olur kanımca, bizim takımlara bu yenilgilerinin hepsi ucu ucuna, bizimkilere karşı maçlarda bir an oyundan kopmadılar, geri düşmediler, en az bizimkiler kadar iyi takım Milano.
Maçın mvpsi markova seçildi gerçekten etkiliydi.Cokda yoruldu.Fersino ekstra savunmalar yaptı fazlasıyla.Degennaro İtalya milli takımıni bıraktı ve fersinoda artık 1. Libero olur.Resmen onu aratmam gibi ekstra iyiydi fersino.Bizde Ayçada iyi toplar çıkardı ama fersino daha ön plandaydı.Cazaute diyorum hep en çok görmek istediğim oyunculardan di ligimizde.Bugun yine gösterdi kalitesini.Abd li larson,Robinson ayarında oynadı.Ligimizdeki genç oyuncular umarım boyle bir oyuncuyu izleyip ders çıkartırlar.Hande çok şükür bu oyun tarzına alıştı gibi.Sadece mansetini düzeltmesi gerekir.Ama kadınlardada erkeklerde de düz smaç vurma,bloklari kullanamama ve etkili plase atamama gibi problemler devam ediyor.Hele yaprak ve Meliha plase atınca sinirlerim zıplıyor.Hala nasıl bu kadar basitçe atıyorlar pes.Neyse maça gelince guiye ve cansuya rağmen kazandı Vakıfbank tebrikler.Umarim aklı başında birileri vardır Vakıfbanktada İstanbul'da bu kadar zorlanmazlar ve turu geçerler.
2. Setin sonlarına doğru izlemeye başladım.Direk Cansunun o kadar belliydiki performans düşüklüğü.Hele bir ara guiye bağırdı resmen öfkesinden.Artik şu öfkesine hakim olmali.18 yaşında bir acemi değil cansu.Guidettide aslında hak ediyor tepki gösterilmeyi.4. setin ortasında ogbogu 2. Sayısını alıyor ve oynamaya devam ediyor.Bu nasil iş.Artik yeter vakifbankin başında başka biri olsun.İlla emekli olana kadar olmak zorundamı gui.Fazlasiyla ödedi vefa borcunu Vakıfbank artık yeter.Kurtagic,danesi toplamda 11 blok yapmışlar.Bizde Zehra 2 blok ogbokunun hiç blogu yok.Deniz oynasa mutlaka blok yapar ogbokudan çok daha iyi oynardi.Cansu boskovic uyumsuzluğu yine zaman zaman oluyor.Hala devam etmesi tuhaf.Ok cansu pek iyi değildi ama yinede boskovic daha skorer oynayabilirdi.Egony karşısında boskovic olunca ekstra etkili oynuyor.Bunu bir tek gui bilmiyordur.Daha farklı önlem alınabilirdi egonu için, boskovic içinde daha performans artırıcı bir seyler yapılmalıydı.Yardimcilarda aynı gui gibi