728x90
MİLLİ TAKIMLAR
'3.'lük her zaman 2.'likten iyidir'
Eklenme           : 04.10.2011 15:47:51
Okunma Sayısı :948
Yorum              :0
Haberi Yazdır Normal Yazı Boyutu Orta Yazı Boyutu Büyük Yazı Boyutu Bookmark and Share
Haberi Beğendiniz mi?
0     0
'3.'lük her zaman 2.'likten iyidir'
İtalya ile Sırbistan'ın ortaklaşa düzenlediği Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası'nda üçüncü olan A Milli Takım'ın önemli oyuncusu Neslihan Darnel, kendisine göre elde ettikleri derecenin, 2.'likten daha iyi olduğunu ifade etti..

Şampiyonada en skorer oyuncu seçilen tecrübeli oyuncu, yaptığı değerlendirmede, iyi bir mücadele ortaya koydukları turnuvanın ardından takım olarak çok mutlu olduklarını ifade etti.

Belki de şampiyonlukla dönebilecekleri bir turnuvada, yarı final mücadelesinde şanssız olduklarını ifade eden Neslihan, ''Skor 13-12 iken atılan serviste topun fileden sekip bizim sahamıza düşmesi... Bence biraz da şans. Şans bu sefer onların yüzüne güldü. Ama biz de pes etmedik. 3'lük 4.'lük mücadelesine aynı şekilde çıktık. Sırbistan maçını kazanıp 2. olmak da vardı. Ama bana göre üçüncülük her zaman ikincilikten daha iyi. Çok mutluyuz şu an'' diye konuştu.

-''Benim için büyük bir sorumluluk...''-
Takım olarak savaşçı bir yapıya sahip olduklarını anlatan Neslihan, ''Ay-yıldızlı'' ekibin tecrübeli bir ismi olarak bu konuda üzerine daha fazla sorumluluk düştüğünü belirtti.

Savaşçı ruhun, maçlarda kendisinin yüzüne çok yansımasını değerlendiren milli oyuncu, tecrübesi daha az olan takım arkadaşlarına örnek teşkil etmek zorunda olduğunu anlatarak, ''Biraz daha tecrübeli olduğum için tecrübeli olmayan arkadaşlarımızı toparlamak adına, onlara örnek olmak adına, takıma sahip çıkmak adına bizim biraz daha hırslı ve istekli görünmemiz gerekiyor. Bu da büyük bir sorumluluk. Ben bunu elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum. İnşallah başarılı da oluyorumdur'' şeklinde konuştu.

-''Başkanımız o Wild Card'ı alır-
Neslihan Darnel, Kasım ayında Japonya'da yapılacak Dünya Kupası'na katılabilmek için gerekli Wild Card'ın alınması konusunda Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık'a güvendiğini söyledi.

Kadın voleybolunda son dönemde yakalanan ivmenin neticesinde Türkiye'nin Wild Card şansıyla ilgili olarak Neslihan, ''Ben başkanımıza güveniyorum. Ne yapar ne eder o Wild Card'ı alır başkanımız'' ifadesini kullandı.

-''Kızım 'Artık kupa getirin bana'' diyor''-
Neslihan Darnel, Sırbistan ile yapılacak yarı final maçı öncesi 3,5 yaşındaki kızı Zeynep Darnel'in yanına getirilmesinin kendisi için büyük bir moral olduğunu ifade etti.

Kızının şampiyonada bulunduğu süre içinde çok yorulduğunu anlatan Neslihan, ''Çocuğumun gelmesi çok iyi bir motivasyon oldu ancak zor oluyormuş gerçekten. Çok yoruldu kızım, bu nedenle üzüldüm. Keşke gelmeseydi çok yoruldu. Sırbistan maçı gece 23.30'da bitti. O çok yoruldu ama ben yanımda olduğu için tabi ki çok mutlu oldum'' diye konuştu.

Minik Zeynep'in alınan galibiyetlere veya mağlubiyetleri nasıl algıladığı ve tepkilerinin nasıl olduğu sorusu üzerine Neslihan, ''Kazandığımız zaman da yenildiğimiz zamanda durumu çok iyi algılıyor. Zaten bana, 'Artık madalya istemiyorum anne kupa getirin bana' dedi. Böyle istekleri de var'' şeklinde konuştu.

Zeynep'in voleybolu çok sevdiğini anlatan Neslihan, kızının şimdiden voleybolcu olmak istediğini belirterek, ''Evde kendi kendine manşet çalışmaları yapıyor'' dedi.

Kızının voleybolcu olmasını isteyip istemediği sorusuna ise Neslihan, ''Kendisi bilir. Hiç fark etmez, tabi ki isterim ama sonuçta bir yetenek ve istek meselesi. O ne istiyorsa o olur'' ifadelerini kullandı.

-''Arkadaşlarıma teşekkür ediyorum''-
Avrupa Şampiyonası'nın en skorer oyuncusu Neslihan Darnel, bu başarısında takım arkadaşlarının da önemli bir desteğinin olduğunu söyledi.

Milli voleybolcu, ''Bunun bütün takım arkadaşlarımın yardımıyla olduğunu düşünüyorum. Beni destekledikleri için takım arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum'' dedi.


haber içi alt
Yorumlar (0)   Yorum Yaz

Yorum Yaz





Diğer MİLLİ TAKIMLAR Haberleri
Karabıyıktan Sultanlara yemek..
Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Erol Ünal Karabıyık, Dünya Grand Prix maçları öncesi kampa giren A Milli Bayan Takımına bir moral yemeği verdi.
Karabıyıktan Sultanlara y
Sultanlar Grand Prix mesa
Bu tempoyla başarırız
Sultanların Grand Prix me
Serkan Kılıç: Aklımızda s
Tüm Haberler
Fenerbahçeden CEV açıklaması..
Fenerbahçe Kulübü, bayan voleybol takımının Bayanlar Avrupa Şampiyonlar Ligine alınmamasıyla ilgili Türkiye Voleybol Federasyonu ve Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) nezdinde görüşmelerin sürdüğünü açıkladı..
Fenerbahçeden CEV açıklam
Nazdan Fenerbahçe kamuoyu
Normal değil ama CEVin ge
CEV yetkilisi SPORTİVİye
Sinem Barut Galatasarayda



Dil Degistir[Languages]
Dil çevirilerini Google Chrome ve Mozilla Firefox tarayıcılarında sorunsuz olarak kullanabilirsiniz.

 Neriman Özsoy: 'Kendimi çok şanslı hissediyorum' Neriman Özsoy: 'Kendimi çok şanslı hissediyorum'

Yazarlar
Hasan Uğur Epirden
KONUŞAN FOTOĞRAFLAR
İnessa Korkmaz
AVRUPA ŞAMPİYONASI'NIN ARDINDAN...
M. Korhan Gün
OLİMPİYAT RÜYAMIZ GERÇEK OLSUN
Muzaffer Meriçli
İSTANBUL OKUL SPORLARI VOLEYBOL LİGİ AÇIKLANDI
Nurettin Doğan
SULTANLARIN KOLTUĞU
Osman Uraner
YABANCI SPORCU SAYISI
Sancak Alabanda
SAHADA OYNAYANLAR VE TRİBÜNE OYNAYANLAR ( ! )
Siyami Akay
ALE ALE
Yoda
ÜSTAD YODA'NIN İDDAA TAHMİNLERİ!... (14-15 ARALIK)
Zeki Kuban
OYUNU BOZDULAR
Zeynep Çiğdem Dedeoğlu (KÖŞE YASTIĞI)
SİZİ SALONA ALALIM !


 SEMA (BORA) ESİNDUY (Şampiyon ve Milli Voleybolcu) SEMA (BORA) ESİNDUY (Şampiyon ve Milli Voleybolcu)

ISTATISTIK BASINDA VOLEYBOL
Foto Galeriler
Tüm Galeriler

Anket
Tokyo'da düzenlenecek Bayanlar Dünya Olimpiyat Elemeleri'nde hangi ülke 1. olur?








Anket Sonuçları
tüm site en alt

Ana Sayfa| Arşiv| Video| Galeri | Üye Ol |HAVA DURUMU |İletişim |Sitene Ekle |Künye |

Copyright © 2010 http://www.voleybolx.com Tüm Hakları Saklıdır.
468x60
300x250
728x90
120x600

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean ut facilisis quam. Aliquam vitae aliquam ipsum. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Nam dignissim tempor ornare.Pellentesque quis erat quis erat elementum accumsan feugiat vitae augue. Pellentesque mi diam, pellentesque vel lobortis sed, tempor ac lectus.