A Milli Erkek Voleybol Takımı, 2026 FIVB Milletler Ligi'nin (VNL) 2. haftasındaki üçüncü maçında Arjantin'i 3-2 mağlup etti.İlk iki seti kaybetmesine rağmen karşılaşmadan galibiyetle ayrılan Türkiye, VNL'deki 7. maçında 4. galibiyetini elde etti. Arjantin ise 5. yenilgisini yaşadı.Ay-yıldızlılar, ikinci haftanın dördüncü ve son maçında bugün TSİ 17.30'da Belçika ile karşılaşacak.Salon: PreZero ArenaHakemler: David Fernandez Fuentes (İspanya), Ivaylo Ivanov (Bulgaristan)Türkiye: Murat Yenipazar, Ahmet Tümer, Gökçen Yüksel, Adis Lagumdzija, Bedirhan Bülbül, Efe Bayram (Berkay Bayraktar, Kaan Gürbüz, Cafer Kirkit, Mert Matic, Hilmi Şahin, Mirza Lagumdzija)Arjantin: Gomez, Loser, Vicentin, Franchi, Zerba, De Cecco (Massimino, Giraudo, Pages, Palonsky, Kurkartsev, Diaz, Ramos)Setler: 19-25, 21-25, 25-21, 25-18, 18-16Süre: 148 dakika
Milli Takımlar
Yayınlanma: 28 Haziran 2026 - 01:18
Güncelleme: 28 Haziran 2026 - 01:55
Filenin Efeleri Arjantin'i nefes kesen mücadele sonunda 3-2 mağlup etti
A Milli Erkek Voleybol Takımı, 2026 FIVB Milletler Ligi'nin (VNL) 2. haftasındaki üçüncü maçında Arjantin'i 3-2 mağlup etti.
Milli Takımlar
28 Haziran 2026 - 01:18
Güncelleme: 28 Haziran 2026 - 01:55










Aynı şeyi çok fazla yazdım ama yine yazacağım.Hatta son kez.Bize kadinlardada erkeklerdede valesco gibi biri lazım.Yok o kaptan,o reklamda oynadı,o takım yıldızı,o çok skorer,o takım arkadaşı,o çok popüler filan bakmıyor gerektiğinde oyundan düşünce egonu,syyla,Orro ,danesi gibi yıldız popüler oyuncuları oyundan çıkartıyor.Performansa göre kadar veriyor.Forma adaletsizliği yapmıyor ve geldiğinden beri tüm altın madalyalari İtalya'ya kazandırıyor.Bizdede kovac adis kötü oynuyor 2 set oynatıyor.Murat her maçta kötü oynuyor oynamaya devam.Gokcen,efe manşet zaafı çok olan iki oyuncumuz aynı anda oynatıp fark fazla açılınca Caferi oyuna alıyor.Yani zamanında alsa problem yok.Sonucta kötü bir koç.Santarelli,ilkin o kadar çok manşette hata yapıyor bloklaniyor yinede oynamaya devam.Biz 2,5 sene oldu artık ona fazlasıyla 2023 başarımızın diyetini ödedik.Olmuyor artık onla.Niye bu ısrar.Onun yüzünden Tuğba gibi oyuncudan olduk.Yazik ya.Birde voleybol ulkesiymisiz.Boyle geri takıntılı koçlarlami
Kovac o kadar kötü bir koçki adis o kadar kötü oynadiki 2 set oyunda kaldı.Normalde bir koç asla bu kadar kötü oynayan pasör çaprazıni oyunda tutmaz.Adis iyi bir oyuncu hatta Polonya maçında iyiydi ama bu maçta oyniyamadi.Niye ısrar ediyorsun.Al oyundan.Neyi bekliyorsun.2 set kaybetmenmi gerek.Neyseki Kaan girdi ama bazen oda topu dışarı çok vurdu.Muratin kötü paslarinin etkisi var ama bazende kendi basit hataları.Bloklari daha fazla kullanmalı.Hatta takimca.Kaybettigimiz maçlarda ve Polonya maçını bile karşı rakip bloklarimizi kullanarak yendiler bizi.Ozellikle Bedirhan,Murat ikilisinin zayıf bloklarını çok kullanıyorlar.Bakmayin bu maçta Bedirhanin yaptığı bloklara.Genel olarak zararı daha fazla yararindan.Muratta takım arkadaşı diye gereksiz yerlerde onu çok kullanıyor ve oda basit hatayı fazla yapıyor.Erhan hamarat en formda çaprazda oynadı ligimizde.Cok iyi bir ligimiz yok ama Erhan takımda olmalıydı.Mansette Efe,Gökçen zorlanıyor Caferi az kullanıyoruz.Kovac gitsin çözüm gelsin
Evet Polonya maçını kazanabilirdik murat ve kovac olmasa.Cunku leon,fornal yoktu ama sliwka gibi yıldızı vardı.Sporseverde yazmış ama bende defalarca yazdım halkbankası boyle bir yildizi alıp nasıl kullanmaz ilginc.Arjantin maçına gelince evet Bedirhan skorer oynasada bloklarda kale direği gibi kolları iki yana açması,kaybedilen setlerde kritik yerlerde bu kadar hata olmaz.Tabiki sporda olur hata ama bu kadar basit hata olmaz.Hele pes pese fileye temas yapmasi Bedirhanin ne bilim u18 oyuncusu bile bu kadar yapmaz.Ayrica Bedirhanin yüzünden 5. Setteki avantaji kaybettik macida veriyorduk.Top olduremedi muratla inatla ona attı.Neyseki efenin etkili servisleri döndürdü maçı.Muratla biz asla ileriye gidemeyiz.Hem alçak pas atıyor hemde o kadar yavaski pasın adresi belli.Hele maç ilerledikçe daha kötü pas atıyor.Nasil görmüyor bunu pes.Arda, Hilmi,Ömercan milli takıma monte edilmeli artık şu murat gitmeli.Ayrica takımın en iyi manşet savunma yapan oyuncusu caferin az kullanılması pes.
TRT yine yaptı yapacağını, bu muhteşem kapışmayı, bu kaliteli ve övünç kaynağı milli takımı yurtdışı Türklerinden "gizledi", yani yıldıza "attı" yine, ana kanalı ise bizim maçlarımızın bitmesine karşın futbol tantanası ve dedikodusuna ayırdı. Maça da rakibin başarıyla karşıladığı servis ve smaçlar için "etkiliiiiiii" diye, block out ile verdiğimiz sayılara "blok vaaaar" diye bağıranlardan birini kyomuş yine, ona da katlanmak zorunda kaldık, çünkü s sport korsanlara ses engeli atmış bu kez, Polonya maçı gibi izlenemedi oradan. Garip, çünkü sezon boyunca basketball euroleague s sporta abone olmadan da internetten çok rahat izlenebiliyordu.
Milli maçlarda kulüpçülük ilke olarak olmaz. Ancak dünya çapında elit düzeyde yer aldığımız iki branş olan voleybol ve basketbolun her dört A milli takımın herbirinin skor yükünün yarıdan fazlasını Fenerbahçelilerin çektiğini de övmeden yorumlamadan da olsa vurgulamaktan kaçınmak, alçakgönüllülüğü abartmak olur. Üstelik basketbol kadın ve erkek milli takımlarından farklı olarak, voleybol kadın erkek milli takımlarında bu durum Fenerbahçe'nin kulüpler düzeyinde 1 numara olmamasına karşın bir gerçek olgu. Çünkü banka takımlarının smaçör ve çaprazlarının tamamı yabancılar.
Koyu hristyanlığıyla meşhur Polonyalılar’ın Arjantin’e verdiği yoğun destek de bize olumlu yansıdı, oyuncularımız daha çok hırslandı. Kenardan gelip takımı kanatlandıran Kaan da ne kadar değerli olduğunu bir kez daha kanıtladı. Bedirhan da dünyanın belki de en etkili hücum ortaası, blok zaafına karşın, kaldı ki bugün bir sürü blok sayısı da aldı. Smaçörlerimizin ve çaprazımızın dört uzun setteki sayılarda ondan geride kalışı da dikkat çekti, Mandıracı’nın eksikliği çok belirgin.
Ne maçtı ama, dönüşten sonra 3-0 ile başladığımız kısa sette önce 8-7 geri düş, 10-8 bir daha öne geç, 11-14 geri düş ve rakip zafer kutlamalarına başlasın rahatlasın, dört sayı alıp 15-14 yap ondan sonra ne kadar uzasa da uzasın, bu maçı vermeyeceğimiz belli olmuştu. Antrenör kenardakilere başvurmakta geç kaldıysa (0-2 olduktan sonra) da görev ifa edildi. Kötü oynadığımız, servis atamadığımız, defans yapamadığımız, manşet alamadığımız ilk iki set, 1 yıl önceki Uluslar Liginde oynayan nafile takım geri gelmiş görüntüsü vermişti oysa, ama böyle bir maçı çevirebilecek üst düzey takımız artık. Takımı destekleyen tek bir kişi yoktu yine Polonya’daki üçüncü maçın tribününde, oysa Kanada’da yoğun destek almıştık. Almanya ve Rusya gibi komşu ülkelerdeki Türkler hala futbol hayal kırıklığını yaşayan ve ABD’deki diğer maçlardan transfer dedikodularından vb kafalarını kaldırmayan kişiler, futbol dışında kick-box ve karateden ötesi ilgilerini çekmiyor.
Polonya maçının haberi burada çıkmadı. Başka yere gönderdiğim yorumun devamı: S sportta voleybola aşina çok iyi bir sunucu vardı, o kanal yayınlayınca ne mutlu ki, trt’in amigo gibi bağırıp evinin koltuğundan izleyenleri gazlamaya çalışan, çoğu da voleybolun kurallarını, oyuncularını bilmeyen ve bol palavra sıkan, kendileri gibi voleybolbilmez futbolkoliklere hitap eden çığırtkanlarından kurtulmuş oluyoruz.
Polonya maçının haberi burada çıkmadı. Başka yere gönderdiğim yorumun devamı: Bir de şu Sliwka olayı. Bütün önemli maçlarda vatandaşı veteranları oynatıp pahalı takımı özellikle Avrupa maçlarında rezil eden Stoyçev, bu oyuncunun Halkbank kadrosunda olduğunu neredeyse unutturmuştu. Adam dünyanın en iyi birkaç milli takımlarından birinın belki de en etkili oyuncusu, bugün de canımızı yaktı, gel gör ki şampiyonlar liginde grup sonuncusu olan, ligi de zor bela üçüncü bitiren takımında parkeye hiçbir önemli maçta giremedi neredeyse. Bazı "eski teba" Balkan ülkelerinden çıkma antrenörler tarafından voleybol takımlarımız kör parmağım gözüne kekleniyor, bizim cahil ve çokbilmiş polyana yöneticilerimiz hala kulüp ve millileri bunlara teslim ediyor. Neyse ki Fenerbahçe önce kadınlarda "Terzi" den sonra da erkeklerde bu "Kova"dan kurtuldu, ama milli takım kurtulamadı.
Polonya maçının haberi burada çıkmadı. Başka yere gönderdiğim yorum: Böyle tekleyen Polonya'yı yakalamışken kaçırmamalıydık. Başkalarına da beşer set oynadılar zaten, yenen yendi. Sağlık olsun da, canımı sıkan noktaların başında Sırp antrenörümüzün, 10 dakikaya yakın bütün oyuncular topun her iki defasında da zemine değmediğini feryat figan anlatırken olaya hiç girmemesiydi. Hep antrenörler verir bunların kavgasını, ilk kez böyle sus pus oturanını gördüm. Zaten vatandaşı antrenörün çalıştırdığı rakibe karşı geçen yıldan bir kuşkulu defosu var, en skorerimiz Mandıracı tam çeyrek final öncesi antremanda sakatlanmış berbat suratlarla sahaya çıkan diğerleri o güne dek oynadıkları oyunu tekrarlayamamışlardı. Bugün de rakip antrenör coşarken, vatandaşı olan bizimki sus pustu hep. Ona çelme olmak istemiyormuş gibi. "Yok canım daha neler" diyen varsa açıklama getirsin buna. Neler neler görmedik ki böyle