Türk voleybolu bir destan daha yazdı. Yıldız Erkek Milli Takımımız Avrupa Gençlik Oyunları, final maçında Rusya’yı yenerek altın madalya kazandı.
Bu derece Tampere’de yapılan 10. Avrupa Gençlik Oyunlarında Yıldız Kız Milli Takımın elde ettiği dereceden sonra alınan ikinci şampiyonluk olarak tarihe geçti.
Yıldız Erkek Milli Takımımızın EYOF’ta şampiyonluğu kazanması bir projenin ürünü.
11. Avrupa Gençlik Oyunlarının final maçında Rusya’yı 3-1 yenerek altın madalya kazanan Yıldız Erkek Milli Takımımız ve üçüncülük maçında Polonya maçından 3-0 galip ayrılarak Bronz Madalya kazanan Yıldız Kız Milli Takımımıza tebrik yağıyor.
Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere; Devlet erkânı, spor camiamızın önde gelen simaları ve spora destek veren sponsorlarımız bu anlamlı ve tarihi başarı için iyi dileklerini Voleybol Federasyonumuza iletmeye devam ediyor.
Başkan Karabıyık: Üzerimize düşeni yaptık
Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık Trabzon’da mükemmel bir organizasyon yapıldığını belirterek, “Biz sportif başarı anlamında üzerimize düşeni yaptık” dedi.
İki yıl önce Tampere’de yapılan oyunları aklına getirdiğini anlatan Başkan Karabıyık, “Orada kızlarımız şampiyon oldu, erkeklerimiz ise katılamamıştı. Erkeklerin final maçını izlediğimde, Kazım Hoca’ya oynanan voleybolun üst düzey olduğunu ve 24 saat çalışmamız gerektiğini anlattım. Şu anda geldiğimiz noktadan büyük mutluluk duyuyorum. Keşke kızlarımız da şampiyon olsaydı. Buraya iki altın madalya için gelmiştik” diyerek düşüncelerini aktardı.
Zor maçtı
Yıldız Erkek Milli Takım Antrenörü Kazım Hidayetoğlu zor bir maçı kazandıklarını söyledi. Duygusal anlar yaşadığını belirten Hidayetoğlu, “Servis ve blokta güçlüydük. Zor maça kötü başladık, iyi bitirdik. Sonuç bize yakıştı” diye konuştu.
Milli Takımın başarılı liberosu Alperay altın madalyayı “İnandık, kazandık. Her şey Türkiye için” sözleriyle yorumlarken, oyuncumuz Uğur Güneş de “Türkün gücü! 3 yıldır bir aradayız. Sonunda başardık. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” diyerek mutluluğunu dile getirdi.
TÜRKİYE EV SAHİPLİĞİNE - YILDIZ KIZLARIMIZ İSE DÜNYA ŞAMPİYONLUĞUNA HAZIR
12 - 21 Ağustos tarihleri arasında Başkent Ankara'mızda yapılacak Voleybol Yıldız Kızlar Dünya Şampiyonası büyük bir organizasyondur.
Her organizasyonun altından başarı ile kalkan Federasyonumuza yine güveniyoruz.
Yüzümüzü her zaman olduğu gibi yine ak edecektir.
Yüzümüzün akı olan voleybolumuz yine morallerimizin kaynağı olmaya devam edecektir.
Oyuncularımızdan Ece Hocaoğlu ve Voleybol Yıldız Kız Milli Takımı Baş antrenörü Şahin Çatma; Max Fm Morning Show’da Özgür Aksuna’nın konuğu oldular. Çatma, Dünya Şampiyonasını sabırsızlıkla beklediğini söyledi.
Milli Takımın pasör çaprazı Ece Hocaoğlu da kendisini bir kez de Ma FM dinleyicilerine tanıttı. Sporcu bir aileden geldiğini ifade eden Ece Hocaoğlu, Avrupa Şampiyonasında En Değerli Oyuncu seçilirken, bunu düşünerek oynamadığını, arkadaşlarının da katkılarıyla böyle bir ilki başardığını söyledi.
Hocaoğlu’ya göre seyirciyle bir olarak ve bir ekip halinde motive olduklarını ve bu durumun takım için oldukça önemli olduğunu ifade etti.
Hocaoğlu’na göre Türkiye Voleybol Federasyonu çalışmalarıyla ve profesyonelliğiyle bir ekol olma yolunda ilerliyor.
Takımımız Hazır
Teknik hazırlıkların tamamlandığını belirten Çatma ise Dünya Şampiyonası'na her yönden hazır olduklarını özellikle vurguladı.
Çatma, Türkiye’de çok yetenekli oyuncu ve antrenörlerin bulunduğuna dikkati çekerek temel eksikliği kulüplerde kalifiye yönetici olmaması olarak gösterdi.
Çatma, dünyanın en fazla mal varlığına sahip Voleybol Federasyonu olan TVF’nin her türlü imkanı sunduğunu, bunun bilincinde olarak oynayıp şampiyonluğu kazanmayı hedeflerini belirterek, “Top artık takımımızda!” diyerek sözlerini tamamladı.
Yıldız kızlarımıza güveniyoruz.
Haydi kızlar, yine bayram hediyemiz sizden olsun.
Şu sıkıntılı günlerde milletimiz yine sizler moral kaynağı olacaksınız.
Biz sizlere inanıyoruz.
Şampiyonluk kupasını kaldıracak güçte olduüunuzu biliyoruz..