Efeler Ligi'nde 6, Sultanlar Liginde 3, Erkekler 1. Liginde 18, Bayanlar 1. Ligi'nde toplam 9 Belediye takımı bulunmaktadır. 2. Ligler'de de önemli miktarda Belediye Takımı vardır. Bu tabloya bakınca Belediye Kulüplerinin, liglerin iskeletini oluşturduğunu söyleyebilirim. Bu kulüplerin voleybola ve basketbola büyük katkıları olmuştur.
Yeni seçilecek yerel yönetimlerin durumunun liglerimizi etkileyeceğinden endişe duyuyorum. Seçimle gelen yönetimler, proje değişikliği yaparlarsa kulüplerimizin birer birer kapanması, liglerimize ağır zarar verebilir. Keşke tam tersi olsa da, daha fazla Belediye Kulübü işin içine girse.
Kötü senaryo yapmak istemiyorum ama mevcut durumu görebilmeliyiz. Özellikle Sultanlar Ligi son derece değerli, dünyada saygınlığı olan bir ligdir. Voleybolumuzun yüz akıdır. 3 büyükler dışında, 3 belediye, 2 banka, 2 resmî kurum, 2 de şirket takımı, ligi oluşturuyor.
3 büyüklerin borç batağında olduğunu düşünürsek, bu kulüpler şubelerini kapatmasa bile, küçültmeye giderlerse hiç şaşırmam. Ülke ekonomisindeki daralmanın her alanda etkisini göstermesi de sürpriz olmayacaktır. Şirketler konkordato ilan ederken, spor faaliyetini devam ettirebilen Eczacıbaşı gibi kulüplerimizi ayakta alkışlarım. 50 yılı aşan geçmişinde her krizden çıkmayı başarmış, ayakta kalabilmiş bir kulübümüzdür. Vakıfbank ve Halkbank her ne kadar güçlü gözükselerde, krizden kolayca etkilenmeleri mümkün. En azından, bugünkü Sultanlar Ligi'ni gelecekte hasretle arayacak duruma gelmeyelim.
Geçmişte, Şahinbey Belediyesi, Marmaris Belediyesi gibi bazı belediye takımlarımız voleybolumuza çok şeyler kattı. Gaziantep’te voleybol çok ilgi gördü. Küçücük Marmaris Belediyesi, ligde oynadı. Keşke devam edebilselerdi.
Belediyelerin voleybolda kalıcı olmalarını diliyorum. Kulüp bütçelerinin belediyelere yük getirmeyeceğini düşünüyorum. Siyasi çekişmeler yeni seçilecek yönetimlerin kararlarını etkilemez umarım. Bir yönetimin yaptığını, yeni gelenler bozmasın yeter.
BENİM BELEDİYE BAŞKANIM
Benim Belediye Başkanım voleybolseverdir.
Voleybol Kulübü kurar.
Plaj voleybolu turnuvaları yapar.
Sporseverdir.
Koşu düzenler.
Bisiklet yarışı, Tritlon düzenler.
Müzikseverdir.
Rock Festivali düzenler.
Sanatseverdir.
Sinema Festivali düzenler.
Şehir Tiyatrolarını, sanat etkinliklerini destekler.
İsterse Karnaval bile yapar.
Bunları duyduğunuzda gülüp geçiyor musunuz? Peki, biz bunları haketmiyor muyuz? Yerel Yönetimlerden ne bekliyorsunuz? “Yahu kardeşim millet ekmek derdinde, sen ne peşindesin”mi? diyorsunuz!
Hakkını yemeyelim, benim bu saydıklarımın bazılarını gerçekleştiren Belediyeler vardı. Hem de ufacık bütçeleriyle,Eğirdir, Edremit, Akçay, Güre, Kumla, Gökçeada, Taşucu, Demre gibi ilçe ve daha sonra Mahalleye dönüşmüş Belediyeler plaj voleybolu, triatlon, rock festivali düzenlemeyi başarabilmişlerdir.
Benim Belediyem şehri yaşatmalı, bana dokunmalı, yön vermelidir. Şehrin kültür, sanat, spor etkinliklerini yönetmeli, hayatı güzelleştirmelidir. Belediyeler çağdaş kurumlardır. Sanayi toplumu şehirleri ve yönetim biçimini yaratmıştır. Yerel Yönetimler özerktir. Seçimle işbaşına gelirler. Kendi Meclisi vardır. İnsanlara karşı sorumlulukları vardır.
Şimdi seçim zamanı. Verilen büyük vaatlerin ne kadarının gerçekleşeceğini hep beraber izleyeceğiz. Umarım artık inşaata değil, insana yatırım yaparlar.